Achterland Festival

Achterland wint 3voor12award – beste event Gelderland

Festival Achterland

Festival Achterland (Doetinchem) won in januari 2020 de 3voor12 Gelderland Award in de categorie Beste muziekevent. Andere genomineerden waren Muziek bij de Molen (Arnhem) en het Valkhof Festival (Nijmegen).

Festival Achterland (voorheen De Parkparade) is een gratis festival in Doetinchem met vier dagen lang o.a. theater en muziek, eten en drinken. Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen en voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden.

Zaterdag 11 januari 2020 was de derde editie van de 3voor12 Gelderland Awards in een uitverkocht Luxor Live in Arnhem. Winnaars van een Award zijn Benji, Fré, Lavalu, Smoking Alaska en Snow Coats. Tot Beste concertfoto werd de foto van Mañana Mañana door Lonneke Prins gekozen. Beste muziekevent – met de laatste stemronde op de avond zelf – was Festival Achterland (Doetinchem). Naast de uitreiking van de awards traden verschillende Gelderse bands op, zoals Snow Coats, Lisa Nobel, Dunter Flinn en Dani Apeldoorn.

Het publiek kon nominaties voordragen in verschillende categorieën (Beste Nieuwkomer, Beste Artwork, Beste Release, Beste Live, Beste Video en Beste Event/Festival) en dat resulteerde in een lijst van nominaties waaruit een jury uiteindelijk een winnaar uitkoos. De jury bestond uit Erik Ramaker (programmeur bij poppodium DRU), Marcel Krijgsman (professioneel muziekfotograaf), Douwe Esschendal (Poppunt Gelderland), Timo Pisart (3voor12) en Melanie van den Bosch (Popcultuur Wageningen).