Achterland Festival

Programma 19 mei 2024

Openingstijden Festivalterrein - 13.00 - 00.30

Onderstaand het volledige programma van de Bar(n) van Festival Achterland! Als je verder naar beneden scrolt vind je de óók de artiesten die spelen bij Eetcafé Jansen, Vanouds én Gringo’s!

Achterland Komedie Bar(n)

Bar(n) / 13.00 - 14.00 uur

Lachen gebeurt al volop in het Achterland maar dit jaar gaan we ook voor de uur durende schaterlach met de nieuwe Achterland Komedie Bar(n)! We trappen de eerste editie af met niemand minder dan Tim Hartog én Kor Hoebe! 

Tim Hartog heeft zijn sporen verdiend in het Nederlandse comedycircuit. Met een finaleplaats in het Leids Cabaretfestival en optredens bij ‘The Comedy Factory’ (RTL4) en ‘De Grote Improvisatieshow’ (RTL5). Verder stond Tim Hartog op grote festivals zoals ‘Lowlands’, ‘Paaspop’ en ‘Oerol’ en nu dus ook Festival Achterland! 

Kor Hoebe is een cabaretier en comedian uit Amsterdam die eigenlijk maar weinig in Amsterdam is omdat hij door het hele land optreed. Hij lijkt op Boris Becker en ziet er uit als een Duitser, zo zegt hij zelf. Toch is hij half Nederlands en half Pools. Maar laten we daar verder niet over zeuren. Hij is gewoon een uniek podiumbeest!

Niet voor tere zieltjes en plaats nemen op de eerste rij is op eigen risico : ) 

Tickets (beperkt aantal!) zijn HIER verkrijgbaar! 

Jan Klaassen Poppentheater

Bar(n) terras / 14.00 - 15.00 & 16.00 - 17.00

Wil je samen met Jan Klaassen de wereld rond en een avontuur beleven? De slechterik laten schrikken met een spin? Kom kijken in het poppentheater. Laat je verbazen en meevoeren! 

Jan Klaassen beleeft de spannendste avonturen tijdens een interactief poppenkastverhaal. Voorstellingen waar kinderen ademloos naar luisteren en volwassenen ook stilletjes van meegenieten.

poppenkast-jan-klaassen-en-geert
Persfoto GEWOON ANDRÉ - Logo groot

EETCAFÉ JANSEN

Gewoon André Hazes / 14.15 - 15.20 & 16.00 - 16.50

Geen enkele Nederlandse zanger is jaren na zijn dood nog steeds zo immens populair als Andre Hazes. Wie kent ze niet: ‘Een beetje verliefd’, ‘De vlieger’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Bloed zweet en tranen’ en al die andere hits. Met tien nummers in de Top 2000 en meer dan 67 keer in de hitlijsten kun je nog steeds niet om Hazes heen!

Andre Hazes tribute band – GEWOON ANDRÉ vuurt in één middag alle Andre Hazes hits op je af. Meezingen en schor naar huis gegarandeerd. Neem een biertje en geniet van al deze Nederlandse topsongs.

VANOUDS

Lisa & Marcel / 15.15 - 18.45

Een muzikale reis vol onverwachte wendingen: Van bekende hits tot groovy beats, jazzy chill vibes maar ook knallende feestnummers, Lisa & Marcel spelen voor ieder wat wils. De perfecte mix van muzikale finesse en pure passie creëert een onvergetelijke beleving!
marcel-hufnagel-boeken-1671100230

Nieuwscafé

Bar(n) / 15.00 - 16.00

Meer info volgt!
NNB
Ralph & Tim

Ralph de Jong & Tim Birkenholz

Bar(n) / 17.00 - 18.00

Blueszanger, gitarist en componist Ralph de Jongh is geboren in het Brabantse Roosendaal. De muzikaliteit en creativiteit zit er al van jongs af aan in. Vanaf de jaren ’90 speelt hij gitaar, zingt en schrijft hij eigen nummers. In 2004 werd hij ‘ontdekt’ door Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Muskee was zo onder de indruk dat hij hem uitnodigde om als vaste support mee te gaan op tournee. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger.

Mede mogelijk gemaakt door de ABC Live Music Club

GRINGO'S

Ojam / 16.00 - 19.00

Na hun debuut EP begin 2020, bracht Ojam aan het eind van dat jaar het nummer Disco 2020 uit. De track met een opbeurende, nostalgische sound, werd op nationale en internationale radio stations gedraaid en zelfs master mixer Ben Liebrand maakte een 12 inch mix van het nummer, dat zelfs in de oudejaarsmix van radio 538 belandde! Vanaf zomer 2022 knalt Ojam ons weer de feestvreugde in met diepgaande teksten op vrolijke en vooral super groovy deuntjes

EETCAFÉ JANSEN

Doe Maar Tribute Skunk / 17.15 - 18.15 & 18.45 - 19.30

De heerlijke en unieke neder-reggae / ska van Doe Maar overspoelt de Nederlandse radio, platenspelers en podia. Smoorverliefd, Sinds 1 dag of twee, Belle Helene, Doris Day ….. Honderdduizenden meisjes dromen hun meisjesdromen onder posters van hun helden. En Nederland kleurt groen-roze.

Een jaar of 32 later hebben de meisjes van toen hun helden ingeruild voor andere. Maar bij vier volwassen mannen is de liefde voor Doe Maar door de jaren juist gegroeid. Natuurlijk door het gevoel van jeugdsentiment, maar vooral door de kracht, puurheid en groove van de muziek. Ze bundelen hun krachten en gaan verder als Doe Maar tribute band Skunk.

Skunk Doe Maar
The Evergreens

VANOUDS

The Evergreens ft Robine / 19.15 - 22.45

Coverband The Evergreens is een dynamische, vierkoppige band met Nijmeegse roots. Met deze levendige stad als basis, weet het viertal als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. Van stevige rocknummers tot zoetsappige meezingers, The Evergreens weten van elk optreden een succes te maken. Altijd met aanstekelijk enthousiasme, en hier en daar een frisse draai aan klassieke covers. En ben je een keer op zaterdagnacht in Nijmegen? Dan vind je ze daar terug op het podium van livekroeg Dollars, als trotse huisband.

BoemBast!

Bar(n) / 19.00 - 20.00

Catchy refreinen en spitsvondige teksten (NL) nemen je mee in de wereld van het leven en haar vergankelijkheid. De mannen noemen zichzelf ‘BoemBast!’ om meerdere redenen, een daarvan is omdat hun muziek je doet springen, gegarandeerd!

De band is sinds 2019 te vinden op de bühne en bundelt krachten en opgedane ervaring. De formatie bestaat uit (VLNR) bassist René Westra, drummer Arvid Jeuring, rapper/MC Pivo, gitarist en vocals Bart Jansen en lead gitarist Stein Bakker .

EETCAFÉ JANSEN

The B-Machine / 20.15 -21.15 & 21.45 - 22.30 & 23.00 - 23.45

Deze zeer ervaren 11mans formatie speelt oude en nieuwe disco. Want ook nú zijn Donna Summer, Earth, Wind & Fire, Diana Ross en Kool & The Gang nog ‘hot’. The B Machine combineert deze discotoppers met de songs uit de 21e eeuw zoals die van Justin Timberlake, Bruno Mars, CC Peniston en Robin S.

Are You Ready To Get Sweaty?!?

GIMME! GIMME! GIMME!

GIMME! GIMME! GIMME!

Bar(n) / 21.00 – 22.30

Stap binnen in een betoverende wereld van tijdloze hits en onvergetelijke herinneringen met de sensationele show van de tributeband GIMME! GIMME! GIMME! Bereid je voor om meegesleept te worden door de betoverende klanken van non-stop ABBA-hits.
Met een show van GIMME! GIMME! GIMME! krijg je niet alleen een volle dosis nostalgie over je heen. Deze achtkoppige formatie brengt iets extra’s: je wordt opgezweept door niet twee, maar drie zangeressen, die met een vlammende liveband een repertoire neerzetten dat zich vooral heeft laten inspireren door de explosieve shows waarmee ABBA de wereld heeft veroverd. Honderd procent live, bovendien.

beeGees

GRINGO'S

BeeGees Forever / 21.00 - 22.00

Bee Gees Forever’ is ontstaan uit de koker van Timothy Drake: voormalig frontman en bedenker van broederband ‘Queen Forever’. Na een lange zoektocht om de juiste magie te vinden tussen de leden, was de band in 2023 compleet en konden ze aan de slag. Er bleek al snel veel animo te zijn om deze jonge groep enthousiaste muzikanten op allerlei evenementen te laten spelen; met groot succes!

Hun deelname aan het SBS6/Talpa programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’ (2024) bracht alles in een stroomversnelling: Niet alleen de jury, maar heel Nederland valt voor de charme van deze heren!

De Grote Karaoke Show

Bar(n) / 23.00 - 00.00

De Grote Karaoke Show geeft je de thrill van karaoke, maar maakt het next level door een volledige liveband achter je en een uitzinnig publiek voor je! Grijp je kans om voor even in de schoenen van je grote muzikale helden te stappen. De band staat achter je, de tekst voor je neus en het publiek ligt aan je voeten! Leuker dan De Beste Zangers, strakker dan de Soundmixshow en vetter dan The Voice Of Holland. En guess what: alle stoelen zijn hier al omgedraaid!

GRINGO'S

Danjah + Mingus Sunday Night Fever Disco! / 22.30 - 00.30

Gringo’s resident-DJ’s Danjah & Mingus doen het nu net even iets anders: nu met wijde pijpen, stevige afrokapsels en rondvliegende discoballen. Ha-ha-ha-ha Stayin’ Alive!

VANOUDS

Hazes Tribute band / 23.15 - 00.30

De band die al 2 jaar de Undercovertent op de Zwarte Cross op de kop zet met de kneiters van André Hazes, onder leiding van bandleider Robin Verkaik!
Muziek om mee te zingen, soms mee te schreeuwen, met ‘Bloed, Zweet en Tranen’. Nummers die iedereen kent, van ‘Een Beetje Verliefd’ tot ‘Zij Gelooft In Mij’. Deze Undercoversessie van zanger Robin Verkaik bestaat voornamelijk uit ‘echte’ Amsterdammers die je vanuit hun hart meenemen langs zijn fantastische repertoire. Met leden van o.a. Van Dik Hout, Jenny Lane en Tasha’s World.
Andre

CHECK DE AFTERMOVIE

Beste vrienden van Achterland