Achterland Festival

Festival Achterland gaat door!!

Festival Achterland
Berlijn, New York, Boedapest, Amsterdam én Doetinchem. 

Vanaf deze zomer nestelt Doetinchem zich in dit rijtje. Hoe? Met de nieuwste inwoner van de Achterhoek, Streeckgenoot! Klinkt bekend? Dat is het ook! Festival Achterland stort zich in een nieuw avontuur met de overdekte area Streeckgenoot.

2021 had het jaar van het nieuwe normaal moeten zijn maar vooralsnog biedt 2021 weinig perspectief. Niemand is groot geworden door klein te denken dus waarom treuren om een festival dat tijdens Pinksteren niet door kan gaan als je een heel jaar lang Achterland kan vieren? 

Welkom bij Streeckgenoot; de nieuwe, overdekte area van Festival Achterland 

Vol trots presenteren wij de nieuwe INDOOR area van Festival Achterland; Streeckgenoot. In 2019 was deze area voor het eerst te vinden op Festival Achterland en was Streeckgenoot het podium voor lokale helden, bijzondere verhalen en intieme optredens. In 2021 gaat Festival Achterland voor 1 area maar dan indoor en het hele jaar.

Festival Achterland nestelt zich in 2021 met Streeckgenoot aan de Spinbaan 12 in Doetinchem, in de voormalige hal van Festival en tegenover onze vertrouwde festivalweide, de Bleek. Team Achterland werkt zich hier ook in het zweet om het pand te festivalliseren en gezellige hoekjes en sfeervolle plekjes te creëren met de kenmerkende creatieve inrichting van Team Achterland. Net als op het festival zijn er in deze nieuwe hotspot in de Achterhoek verfrissende drankjes, verrassende foodtrucks en bijzondere optredens. Als het mag van Hugo verwelkomen we vanaf 1 juli alle Achterlanders en onze gewaardeerde nieuwe Streeckgenoten.

Duurzame verbindingen

Streeckgenoot kiest voor bijzondere ondernemers, bijzondere samenwerkingen met maatschappelijke initiatieven, bijzondere producten en bijzondere artiesten op gebied van muziek en theater. 

In de broodjeszaak komt het broodje wat we serveren zoveel mogelijk uit de regio en heeft een verhaal. Het interieur komt niet van een meubelgigant maar heeft een verleden en een verhaal. De bar wordt gemaakt door een groep jongeren in de dagbesteding en heeft een verhaal. De medewerkers komen uit alle windstreken en hebben een verhaal. Deze verhalen zijn samen Streeckgenoot. Samen zijn wij Streeckgenoot. 

http://www.festivalachterland.nl/streeckgenoot

Streeckgenoot - Festival Achterland