Achterland Festival

Programma 2022

Na 2 magere jaren is het eindelijk zover; we mogen eindelijk weer buiten spelen met Pinksteren! Festival Achterland 2022 staat voor de deur, jaag dit weekend even alle achterstallige klusjes er doorheen, de boodschappen kan je volgend weekend overslaan, pak een paar goede nachten slaap en je bent helemaal klaar voor hét Festival van de Achterhoek; Festival Achterland!

Programma Festival Achterland 2022
Programma 2022

Namen, namen en nog eens heel veel namen!

Vol trots presenteren wij jullie;

dé artiesten en acts van Festival Achterland 2022!

Band flyer vierkant

Wie / Wat / Waar / Wanneer?

Het programma barst uit de voegen dus heel veel te ontdekken!
We lichten er hier alvast een paar Toppers uit!
VRIJDAG 3 juni / Aftrap met de Leukste VRIJMIBO van 2022!
Je lange weekend vrij kan best nog net iets eerder beginnen want om 16.00 uur start op de Bleek in Doetinchem de grootste VRIJMIBO van Doetinchem! Alle horeca zaken zijn geopend voor een hapje en drankje op het festivalveld en natuurlijk is er bij de verschillende zaken al genoeg te beleven.
The Memphis Experience
Een show gebaseerd op het muzikale leven van “The King” (Elvis, voor de jonge lezers). Een man wiens invloed nog steeds merkbaar is in hedendaagse muziek en meer nummer één hits scoorde dan wie dan ook!
Vrijdag 3 juni / 21.00 – 21.45 & 22.30 – 23.45
The Memphis Experience

Zaterdag 4 juni / 13.00 – 00.30 uur

Kleine Theater – Zigeunermeisje (v.a. 3 jaar)
♬ Er zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, de hele dag alleen.. ♬
Maar ze heeft er genoeg van om altijd maar huilend op die steen te zitten. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje?! Zat ze maar in een vrolijker liedje. Uiteindelijk is ze alles behalve alleen..!
Zaterdag 4 juni 3x – 13.15 / 14.30 / 16.15 uur
kleine theater zigeunermeisje
POM
POM is een band uit Amsterdam die gelooft dat rauwe muziek goed kan samengaan met vrolijke vibes en herkenbare scenes uit het realistische dagelijkse leven. Geïnspireerd door britpop, punk en garagerock hebben ze hun eigen ‘FUZZPOP’ gecreëerd.
POM bewijst dat je best tegelijk boos, luid én dansbaar zijn!
Zaterdag 4 juni / 22.30 – 23. 30 uur
Hokjes Denken; Een aantal opvallende huisjes kijken uit op de buitenwereld. Allerlei voordeuren, waarachter verschillende mensen schuilgaan. Stap over de drempel en laat je verleiden tot een nieuwe kijk op de wereld.
Zaterdag & Zondag overdag op het veld
Screenshot 2022-05-26 18.34.12
Prins S en de geit
Prins S. en De Geit
Niet alledaags, wél supertof! Met lyrics als “Wil je een tosti of haaienvinnensoep” en “Oscar met z’n slagroomspuit, gaat niet voor- maar achteruit” . Dit allemaal omlijst met een tune die onwijs goed blijft hangen en een enorm grote glimlach van op je gezicht krijgt.
Bèèèh! DANSEN!
Zaterdag 4 juni / 23.30 – 00.30 uur
Verder op zaterdag: o.a. Sam Bam Percussie / Liquid Love Machine / The Same / Fré / NEWĀRK

Zondag 5 juni / 13.00 – 00.30 uur

Stormkop (v.a. 6 jaar)
Herman is een simpele man. Als iemand dat tegen hem zou zeggen, zou hij het niet erg vinden. Het is waar. Hij vindt het zelf ook.
Tot er een wind opsteekt, een knopje omgaat en alles door elkaar waait. Dan waait er zoveel rond, dat hij het even niet meer weet. Wat is er waar, wat is er echt en wie stopt de storm?
Zondag 6 juni / 3x – 14.30 / 15.30 / 16.30 uur
Stormkop
Minka
MINKA
Alternatieve electropop met een rock ‘n roll vibe. MINKA schrijft Nederlandse teksten over het leven en geeft je beats om op te raven. Vergeet je werk, laat je meenemen. Al is het maar voor even.
Met haar gitaar en een mix van electro en analoge muziek laat MINKA alle kanten van het leven zien: de vrolijkheid, de ondeugendheid en de eerlijke waarheid.
Zondag 6 juni / 19.30 – 20.30 uur
Handkerchief; Het woeste zeemansbestaan, op een gammele boot in verre wateren, is één van de terugkerende thema’s in de muziek van Handkerchief. We horen de havens van zeven zeeën in een onweerstaanbare mengeling van Europese rootsmuziek, rock ‘n roll, ska, gypsy, surf, calypso en rumba. Probeer jij maar eens stil te blijven staan met je zeebenen!
Zondag 6 juni / 23.30 – 00.30 uur
handkerchief
Verder op zondag: o.a. Supermoon / Zorita / Balkanova / Dan Mango / Achterhoek Nieuws Café

Maandag 6 juni / 13.00 – 22.00 uur

tim hammer
Strijd (voor 8 – 88jr, ouder mag ook hoor)
Het dierenrijk zit vol met worstelende kevers, schreeuwende koala’s en wraakzuchtige roodborstjes. Maar wat is spel en wat is strijd? Welk dier geeft ons de regels voor een eerlijk duel? Ontdek het in STRIJD: een activerende mix van muziektheater en biologie. Zonder strijd is er ook geen liefde.
Maandag 6 juni / 3x – 13.00 / 14.30 / 15.30u
VitaminB12
Positiviteit staat hoog in het vaandel bij deze psychedelische rockband. En laat dat nu precies zijn wat we goed kunnen gebruiken! Waan jezelf met Vitamin B12 in de 70s, met een goede portie dynamische, zonnige, fuzzdelic vibes en stiekem een vleugje garage.
En denk aan je vitamientjes!
Maandag 6 juni / 20.00 – 21.00 uur
VitaminB12
l_chaim
L’Chaim maakt elk optreden tot een spetterend feest waar je niet stil kunt blijven staan. De muziek van deze zevenkoppige band is een energieke mix van balkan, klezmer, tango en gypsy-muziek.
Waar L’Chaim voor staat? Proosten, een groot feest bouwen en iedereen laten dansen tot ze erbij neervallen. Kapot gaan!
Maandag 6 juni / 21.00 – 22.00 uur