Achterland Festival

Programma 29 mei

  • NIEUW Achterland XL - Donderdag 25 mei

Wie Walvis - Onder de Grond 5+

Tijdstip: 14.30 – 15.00 & 15.30 – 16.00 (Tejatertent)

Lev woont op het noordelijk halfrond in een klein huisje dat op een ijskoude, kale vlakte staat. Zijn ouders verzamelen flessen. De hele woonkamer staat er vol mee. Mare woont op het zuidelijk halfrond. Haar vader verdween in de golven die tegen het warme eiland slaan. Ze stuurt hem flessenpost maar hij heeft nog nooit iets teruggestuurd. Mare en Lev dromen over een leven ergens anders, maar ‘ergens anders’ lijkt zo ver weg. Precies op hetzelfde moment besluiten zowel Mare als Lev een gat te graven naar de andere kant van de wereld. Diep onder de grond botsen ze op elkaar. Ze besluiten samen verder te trekken en komen zo op een wel heel bijzondere plek terecht.

Go! Go!! Durango!!!

Tijdstip: 15.45 – 16.30 (Mohawk)

De band is geformeerd rondom singer-songwriter Thomas Meeuwis. Verwacht een eclectische mix van songwriterliedjes, psychedelische rock én aanstekelijke pop!

The Pianohouse

Tijdstip: 15.00 – 15.45 & 16.30 – 17.15 & 18.00 – 18.45 (Veewagen)

The Pianohouse, het enige pianoconcept in Nederland dat maar één doel heeft! Het publiek entertainen en laten meezingen en dansen! Zij doen de rest…

Cavolo Nero

Tijdstip: 17.15 - 18.00 (Mohawk)

Cavolo Nero is, naast het ingrediënt van allerlei Toscaanse specialiteiten, een zeskoppige band. Het gloednieuwe project is ontstaan uit liefde voor afrobeat en groove-georiënteerde muziek. Met inspiraties als Nu Genea, Khruangbin en Jungle By Night spelen zij psychedelische grooves gecombineerd met indie en disco elementen.

Kopie van Covolo nero
De-Palomas-1024x464

De Paloma’s

Tijdstip: 19.00 – 20.00 (Mohawk)

De Paloma’s dat zijn een stel donders gezellige muzikanten die houden van een mooi stukje ‘olderwetse’ piratenmuziek. Dit toporkest uit `t oosten van het land wekt al die magistrale plaatjes van vroeger weer gewoon opnieuw tot leven!

KatZmaV

Tijdstip: 20.00 – 21.00 (Veewagen)

De afsluitende dans-, feest-, alle remmen los band van Festival Achterland is dit jaar KatZmaV! De mensheid mag dan alle ellende met rampspoed en virussen overkomen, er is één hardnekkig element waarmee maar niet kan worden afgerekend: KatZmaV! Het gezelschap van 8 erudiete heren is er wederom in geslaagd zichzelf opnieuw uit te vinden, en wel in de beste versie ooit. Althans, dat denken ze zelf. Desalniettemin is er gesleuteld aan nieuw repertoire, waarbij soul, rock, ska, gospel en niet nader te definiëren repertoire in een grote blender werden gemikt. Met een verassend en smakelijk resultaat, en nog steeds niet zoutloos!

CHECK DE
AFTERMOVIE

  • Meer dan 30 optredens en voorstellingen voor jong & oud

Beste vrienden van Achterland