Achterland Festival

Programma 28 mei

  • NIEUW Achterland XL - Donderdag 25 mei

Het Nieuwscafé van De Gelderlander & Theater Amphion

Tijdstip: 14.00 – 15.30

Het Nieuwscafé bevat drie actuele onderwerpen. Achterland is gelukkig een positieve uitzondering maar 2023 blijkt een zwaar jaar voor festivals. Hoe komt dat eigenlijk? Diverse gasten zullen er over spreken. Streetartist Rosalie de Graaf is ook gast. Recent baart ze opzien met een opvallende schildering op het Doetinchemse stadhuis. Het derde onderwerp was nog niet bekend bij het ter perse gaan van dit boekje.

Smoorverliefd

Tijdstip: 15.30 – 16.15 & 17.15 – 18.00 (Veewagen)

Het wordt je lichtgroen en roze voor je ogen, gillende meisjes, de geur van Nederwiet en je voelt je plotseling ruim vijfendertig jaar jonger. Een vette Reggaebas dringt je gehoor en je gemoedstoestand binnen. Je herkent de loopjes. Dit is namelijk de onvervalste Reggae en Ska van eigen bodem. De Doe Maar tribute band Smoorverliefd.

Kleine Theater 3+

Tijdstip: 13.30 – 14.15 & 15.45 – 16.30 (Tejatertent)

Ietje en Fietje, het vergeten liedje. Ietje en Fietje zijn twee oude vrouwtjes die samenwonen, waarschijnlijk al hun hele leven. Ze hebben niet veel nodig, want ze hebben elkaar en hun fantasie. Ze belanden constant in de meest grappige en onsamenhangende situaties, waardoor ze zich nooit vervelen en eeuwig jong blijven. Totdat de buitenwereld plots binnenvalt en ze erachter komen dat niemand hun liedje kent. Terwijl ze toch al meer dan 100 jaar bestaan! Dit veroorzaakt onrust en chaos in het huis van de vrouwtjes. Ze zullen toch niet voorgoed vergeten zijn?

Parkparade-2017

CCR Ramble Tamble

Tijdstip: 19.00 – 20.00 (Mohawk)

Een fenomenaal eerbetoon aan John Fogerty’s Creedence Clearwater Revival! Met de superstrot van frontman Lawrence Mul, Stef Woestenenk (gitaar), Richard Hunting (bas), Sander Rots (gitaar) en Mike Visser (drums) gaat dit wederom een schitterend eerbetoon worden aan de band die slechts 5 jaar bestond maar de geschiedenis in ging als een van de grootste Amerikaanse bands.

De Boetners

Tijdstip: 20.00 – 21.00 (Veewagen)

De Boetners maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll in het Achterhoeks dialect! De band is regelmatig live te zien in de modderigste feesttenten en zalen door het hele land. De biertap maakt overuren en de Veewagen wordt omgetoverd tot een kolkende massa. Heavig!

Kopie van Theun-met-een-H-logo

Theun met een H

Tijdstip: 21.00 – 22.00 (Mohawk)

Theun met een h (Theun Supheert) kennen we al als zanger, songwriter en drummer. Maar er broeide nog iets nieuws, waar hij eerst nog wat langer voor moest leven. In kundig gecomponeerde Nederlandstalige popliedjes spaart hij het leven na de 40 niet.

Them Dirty Dimes

Tijdstip: 22.00 – 23.00 (Veewagen)

Old-fashioned jazz, blues en gypsy. Deze Groningers halen hun inspiratie van vóór de oorlog en mengen dat met moderne invloeden. Met debuutplaat ‘In Gold We Trust (2021)’ hebben ze menig podium onveilig gemaakt. Van Popronde en Eurosonic/Noorderslag tot Rotterdam Bluegrass Festival en Stadspark Live; binnen korte tijd werden ze festivalfavoriet.

Kopie van CQMD

CQMD

Tijdstip: 23.00 – 00.00 (Mohawk)

CQMD Is een zware funkband uit Frankrijk die versterkte blaasinstrumenten uit de jaren 30 gebruikt. CQMD zijn de initialen van Ceux Qui Marchent Debout en is de naam van de band buiten het nationale grondgebied.

CHECK DE
AFTERMOVIE

  • Meer dan 30 optredens en voorstellingen voor jong & oud

Beste vrienden van Achterland