Achterland Festival

Programma 25 mei

  • NIEUW Achterland XL - Donderdag 25 mei

KUZKO

Tijdstip: 19:00 – 19:45

Het Rotterdamse synthpop duo KUZKO staat bekend om hun eigenzinnige en vrolijke indie songs over high school drama, bandaffaires en vurige crushes.
De eerste single van de EP, ‘Penelope’, werd opgepikt door 3FM en de zender maakte de band meteen 3FM Talent. De onlangs uitgebrachte singles ‘Home’ en ‘Milkshakes & Heartbreaks’ laten de typerende KUZKO sound horen met aanstekelijke hooks, melodieuze zanglijnen en – in het geval van ‘Home’ – een finale die zich perfect leent voor een dampende liveshow. Want één ding is zeker; een optreden van KUZKO is een gegarandeerd feestje.

Blanks

Tijdstip: 20:15 – 21:00

Multi-instrumentalist, producer en cultureel ondernemer Simon de Wit alias Blanks. Zijn aanstekelijke popliedjes zijn wereldwijd in pashokjes, restaurants en op de radio te horen. Zonder hulp van een groot label, maar alles op eigen kracht en de onvoorwaardelijke steun van zijn snelgroeiende online fanbase. Met ruim 1,3 miljoen abonnees op YouTube, 271K volgers op Instagram en 300K volgers op TikTok is Blanks goed op weg naar de top van de muziekindustrie!

DI-RECT

Tijdstip: 21:45 – 22:45

De grote vraag is natuurlijk altijd of een band met de geschiedenis van DI-RECT nog wel een introductie behoeft. Na 23 jaar mag je verwachten dat je hoe dan ook op een bepaalde manier kennis hebt gemaakt met de Haagse rockers. Een discografie waar je u tegen zegt en een track record qua shows, waar je als liefhebber alleen maar van onder de indruk kan zijn. Met als recente kers op de taart de eigen shows in een volledig uitverkocht Ahoy. Om nog maar te zwijgen van de tours en shows op talloze festivals en evenementen. Kortom, je kan niet om DI-RECT heen. Bovendien mogen we ook in 2023 nieuwe muziek van de band verwachten. Met ‘How My Heart Was Won’ als eerste wapenfeit in januari. Waarna de mannen via de tour toe gaan werken naar een nieuwe zomer vol prachtige festivals, én een optreden op de beroemde Pinkpop mainstage op zondag 18 juni. Met in 2025 het 25-jarig bestaan op de agenda, kunnen we eigenlijk alleen maar nóg meer moois verwachten. Van de mannen uit de Hofstad, die altijd jongens zullen blijven.

di-rect

CHECK DE
AFTERMOVIE

  • Meer dan 30 optredens en voorstellingen voor jong & oud

Beste vrienden van Achterland